Materialguide

Här kommer lite information om de material som kan förekomma i våra strumpor, kalsonger, trosoroch underställ mm.

Coolmax
Den speciella formen på coolmax-fibern transporterar genom kapillärkraften fukt och värme ut genom plagget för att hålla kroppen sval vid alla tillfällen. Finns i en del av våra strumpor ex träningsstrumpor.

Bambu
Det är ett nytt miljövänligt material som odlas helt organiskt utan bekämpningsmedel. Den bambu som våra plagg tillverkas av kommer från mosobambun även kallad "jättebambun". Det är den snabbast växande plantan i världen, den kan växa upp till 1,2 meter per dygn under gynsamma förhållanden. Skördningen av mosobambun påverkar inte den utrotningshotande pandan eftersom deras föda består av en längre bambusort. Finns i vårat bambu underställ.

Bomull
är världens viktigaste fiber och svarar för för ca 50% av den totala textilfiberkonsumtionen. En naturfiber som ger en skön och mjuk känsla mot kroppen. Den har en god absorptionsförmåga och draghållfasthet men torkar långsamt. Finns i våra strumporkalsongerochbyxor.

Lycra
Det är en mjuk och elastik fiber som kan stretchas upp till sex gånger sin egen längd, den håller ändå formen vilket resulterar i plagg med perfekt passform.

Merinoull
Merinoull kommer från merinofåret och som har samma egenskaper som vanlig fårull men är lite bättre, lite varmare och ännu mjukare. Anses vara den finaste ull som går att få tag på. Vår merinoull importeras från portugal där mulesing inte förekommer. Finns i våra strumpor ex ullfrottestrumpor, strumpor med lös resår.

Ull
Är en naturfiber som har använts av människan i flera tusen år. Det är ett varmt och mjukt material som andas och värmer även när det är fuktigt. Ull kan suga upp till 30% vätska/svett utan att kännas fuktigt och förhindrar dessutom dålig lukt. Finns i många av våra ullstrumpor och ull underställ.

Polyester
Är en syntetfiber och är den näst viktigaste fibern som svarar för ca 20% av världens totala textilkonsumtion. Den är slitstark, formbeständig och krymper ej. Finns i våra underställochstrumpor.

Polyamid
Är en syntetfiber. Den skiljer sig mot polyester genom att den har bättre absorptionsförmåga, är mer stretchig men har inte lika hög värmetålighet.

Elastan
Det är en mjuk elastik fiber som kan stretcha upp till sex gånger sin egen längd, den håller ändå formen vilket resulterar i plagg med perfekt passform. Finns i våra strumpor, kalsonger ochtrosor.

  • Wahlmans Kläder
  • Org nr: 720918-7512
  • Gaddaborgsvägen 38
  • 818 32 VALBO
Copyright © 2013-2017 Magento, Inc. All rights reserved.